20 Eyl 2010

Abercrombie Mağazaları

ABD’NİN en ünlü markalarından biri olan Abercrombie &Fitch, ilginç pazarlama teknikleriyle tanınıyor. Bir süre öncesine kadar ABD ve Kanada dışında mağazası olmayan şirket, bu yolla bir fenomen olmayı başardı. Yoğun talep nedeniyle 2007 yılında Londra’ya küçük bir mağaza açan şirket, Avrupa’daki ikinci mağazasını geçen hafta Milano’da açtı.

Mağazaları parfüm kokuyor

ESKİ bir Yahudi madenci David Abercrombie tarafından 1892 yılında kurulan daha sonra Ezra Fitch ile ortaklık sonucu Abercrombie&Fitch adını alan şirketin çok sayıda markası var ancak en ünlüleri şirketin kurucularının adını taşıyor. Şirketin New York 5. Cadde’deki ünlü mağazasının önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Sokağa yayılan parfüm kokusu ve müzik, gençleri mağazaya yönlendiriyor.

Mağazanın vitrininde boy gösteren, yakışıklı üstü çıplak canlı erkek mankenlerle fotoğraf çektirmek isteyen genç kızlar kapıları zorluyor. Mağaza personeli de özel olarak seçiliyor, manken görünümlü genç kız ve erkeklerin çalıştığı mağazalar rakiplerine hiç benzemiyor.

Türkiye’de Abercrombie’nin mağazası, ürünlerini satmak üzere anlaştığı herhangi bir şirket kısa bir süre öncesine kadar yoktu. &Style adıyla Türkiye’nin farklı illerinde mağazaları bulunan Meridian Tekstil, ekim ayında İzmir’de Abercrombie&Fitch ürünleri satan bir mağaza açtı. Şirket farklı yerlerdeki mağazalarında da bu grubun ürünlerini satıyor ama geçmişi çok yeni.

0 yorum:

Yorum Gönder

.